VIGGO foundation logga vit bakgrund

   Viggo Foundation Bidragsmottagare 2019


NPF-LAGET IFK MARIEFRED 

IFK Mariefred NPF-laget startade upp för två år sedan och vi har haft en trogen kärna sen dess med medlemmar från Mariefred, Strängnäs, Södertälje och Nykvarn. 
Vi testar olika sporter – allt från handboll och skridskor till friidrott. Vi har kul, vi utvecklas och vi får även vara lite arga ibland om det behövs Att ha en tillhörighet och att ha en plats där vi alla får vara med på våra villkor gör att vi kan växa tillsammans. Huvudsaken är att alla kan vara med och att alla får vara med!
www.laget.se/IFK_Mariefred_NPF-laget

KÄVLINGE INNEBANDY KLUBB

Kävlinge IBK är en liten förening som tycker att det är viktigt att alla barn, oavsett svårigheter, ska kunna idrotta. Genom att starta Laget för alla får cirka 15 barn chansen att träna på sina villkor. Vi värnar också de barn som försöker spela i tävlingsform även om de har funktionshinder och försöker flytta gränserna för vad varje barn klarar av, en bit i taget. 
Genom IBK-utmaningen vill vi nå de barn och ungdomar som inte vill idrotta i organiserad form men kan tänka sig att delta i någon form av rörelseaktivitet

PARAGOLFEN SOLLENTUNA GOLFKLUBB

Sollentuna GK har startat en Paragolfkommitté. 2019 har klubben 5 olika grupper i verksamheten.
Viggo-gruppen, Blind-gruppen, Stroke-gruppen, Unga-Vuxna gruppen, Särskolegruppen.
Sollentuna GK erbjuder prova på dagar och anpassad träning för NPF-barn.
2019 startar vi en träningsgrupp för NPF-barn.
Välkommen!  Kontakta Michael 07063298441 eller Bosse 0707339297.

Korpen Huddinge-Botkyrka

Korpen Huddinge-Botkyrka är en motionsidrottsförening som bedriver flertalet idrottsverksamheter för barn, ungdomar, vuxna och
seniorer. Det innefattar klassiska korpidrotter som fotboll, rinkbandy, vattenträning och annan gruppträning. Det innefattar även nya idrotter som parkour och street workout samt särskilda träningsgrupper utformade för både barn och vuxna med funktionsvariationer. 
www.korpenhb.se

EAGLE GOLF LANDSKRONA & HELSINGBORG 
HG Golf är 2 anläggningar med banor i Glumslöv 9 (fullängd (kräver grönt kort), samt 18 korthål (pay-and-play)
Startar till våren upp prova på golf för barn och ungdomar med NPF. 
Projektet genomförs av och ansvaras för av eaglegolf.nu/AB simpler4u”
www.eaglegolf.nu

IFK BORLÄNGE NYBROBRAGDEN

IFK Borlänge Alpin , under ledning av Anette Nilsson och Börje Olsson, arrangerar Nybrobragden Special i januari varje år. Detta arrangemang innefattar individuell alpin träning och tävling utifrån personens egna förutsättningar. 
För mer information och kontakt med Nybrogbragden Special hör av er till  Anette Nilsson mejl: flintanette@telia.com

AIK UNITED 

AIK United, laget där alla får spela efter sina förutsättningar. 
Där alla passar in. Tränare och lagledare  som arbetar hårt för att låta våra spelare få synas, laget består av spelare i åldern 7-53 år, tjejer och killar. Världens Bästa lag.
www.aikfotboll.se/nyheter/varldens-basta-lag-aik-united

BARA VANLIG LÖPGRUPPEN

Bara vanlig Löpargruppen för alla med funktionsvariation spring, rulla eller gå du bestämmer. 
Ta med dig ett socialt stöd till träningen som kan vara med förälder, assistent eller kompis så är ni välkomna. 
Vi finns på ett flertal ställen i Stockholm och i Sverige.
Bara Vanligs ledord är rörelseglädje, självbestämmande, delaktighet och professionellt bemötande.  
www.baravanlig.se

NPF-LAGET TRESTAD 

NPF-LAGET I TRESTAD är en förening som arbetar för att få barn, ungdomar och vuxna inom NPF att må bra, känna sig trygga och sedda, stärka självkänsla och självförtroende. Det gör vi genom fotboll, nu är dock inte fotboll det viktigaste utan att vi ska ha kul och tro mig när jag säger att det har vi! Föreningen startade Hasse och hans fru Anne den 12 september 2015 då deras 13-årige son Erik ville spela fotboll som alla andra men inte fungerade i ett "vanligt" lag, eftersom kraven där var för höga och pressen för stor. 
www.laget.se/Npf-lagetiTrestad


Är du en förening som som vill öppna upp för möjligheten att skapa en sektion eller kunna ta emot barn med NPF diagnoser. Då har du som förening möjlighet att söka ekonomiska bidrag hos oss.

Skriv ett mail till oss med era idéer och gör en budgetkalkyl över projektet. Skicka det till oss på mail senast sista september 2019 så hoppas vi att det är ni som får mottaga medel för för nästa år för att kunna utveckla er verksamhet. 

Märk ämnesfältet med: Bidrag 2020 och maila oss på Viggofoundation@gmail.com

Vi ser fram emot just er ansökan, 

Måns Möller