VIGGO foundation logga vit bakgrund


Viggo Foundation
Bidragsmottagare 2016

 


Följande föreningar har fått bidrag för 2016:

Projekt Häst Skövde
”Projekt häst” i Skövde, som ger barn med funktionshinder möjlighet att umgås med hästar, fick 2016, 18 000 kronor från Viggo Foundation.
Anita Jacobsson startade  upp ”Projekt Häst”, tillsammans med kollegan Merja Repo. De började i liten skala och hyrde en häst som de har låtit elever från särskolan tillbringa tid med. Där aktiviteterna anpassas efter varje deltagares förutsättningar.  I och med att de tilldelades pengar från stiftelsen, har de idag möjlighet att hyra en häst till. Meningen är att de med två hästar ska öka gemenskapen mellan barnen som deltar i aktiviteterna. De ska kunna träffa varandra och samarbeta när de är med hästarna. 

Projekt Häst Hemsida
Nedan kan ni se den fina tackfilmen "Projekt Häst" skickade till Viggo Foundation.

Kumla Para-Judo 
Judo passar alla. Det visar gruppen special needs judo i Kumla kampsportförening som har plats för fler medlemmar. Roger Berger är ansvarig ledare och instruktör för denna grupp.
Alla i gruppen tävlar inte och träningen anpassas efter varje persons behov och förutsättningar.

Hemsida

Olympic Basketbollklubb Göteborg
Ett basketsektion för killar och tjejer med intellektuell funktionsnedsättning och är från och med säsongen 2015-16 en del av KFUM Göteborg.
I oktober 2013 utmanade Olympic Göteborgs tränare Jonas Autio Borås att själva starta upp ett lag för målgruppen.  Tack till Borås Basket för att de bidragit till att uppmärksamma och skapa intresse kring basket för personer med intellektuella funktionsvariationer.

Hemsida
 

Varberg Handikappidrott
Varbergs Handikappidrott startades 1971 av ett 40-tal medlemmar, som har utökats till att idag omfatta 220 medlemmar. Föreningens syfte är att skapa en aktiv, positiv och meningsfull fritids-sysselsättning, samt ge möjlighet till social gemenskap för pesoner med olika funktionsnedsättningar boende i Varberg. De idrotter föreningen startade med var simning, skytte, gymnastik, boccia, curling, varpa och bordtennis. Idag har de boccia, bowling, fotboll, friidrott, go-kart, innebandy, kälkhockey, simning och sportskytte.

Hemsida

 

Ramlösa Södra Fotbollsförening
En unik sektion för barn, ungdomar och unga vuxna med funktionsnedsättning - Idrott För Alla. De erbjuder idag aktiviteterna fotboll, bowling och lägerverksamhet.

Hemsida

NPF-laget Trestad
En ideell förening som ska ansöka om medlemskap i Svenska Fotbollförbundet. Genom NPF-laget Trestad får alla barn och ungdomar i västra Sverige med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar möjlighet att träna fotboll. NPF Laget utgörs av cirka 55 barn och ungdomar från väst-Sverige och deras föräldrar som träffas en gång i veckan för att spela fotboll. 
NPF Laget Facebook