Måns Möller och coach Christer Skoog har skidat 10 Vasalopp på 10 dagar, 90 mil på skidor och slagit Världsrekord.
Det var inte många som trodde att komikern Måns Möller och skidcoachen och fd förbundskaptenen för svenska skidlandslaget Christer Skog skulle klara det.
För vem kommer på tanken att efter nio mil i spåret, sätta sig i bilen, åka tillbaka till Sälen, för göra det hela nästa dag igen? 10 gånger!
Men de har klarat det trots en hel del strapatser. De har slitit, kämpat, haft kramp på nätterna, kraschat i höga hastigheter och brutit ihop och gråtit av trötthet och smärta. Hela kroppen gör ont och de har haft svackor när de inte trodde det var möjligt att klara av utmaningen.
Det har också varit tufft att få i sig mat. Under loppen förbränner de 10 000-12 000 kalorier och för att orka måste de äta lika mycket på kvällen och under loppet. De har lagt in extra matkontroller där Bengt Jonsson från Vasaloppsbyn kommit in och åker runt med sig bil och lagar varm mat flera gånger efter spåret. Christer och Måns har försökt äta så mycket de kunnat, Måns har till och med gått upp på natten varje natt vid 02.00 för äta gröt och Christer som i vanliga fall hatar chips har ätit chips på nätterna för att få i sig salt.
Det har inte varit en hälsoresa direkt!
Läs mer här

Dessutom har Jonas Orsén agerat chaufför, vallare och allt-i-allo varje dag. De har också haft hjälp av Fredrik Heikki från Cykel och längd i Sälen. Även svenska landslagets fd chefvallare Urban Nilsson har hjälpt att valla skidorna.
I morse stod de alltså på startlinjen för tionde gången och målet är nära. Världsrekordet för #VärldensLängstaVasalopp är nu i hamn.
Måns Möller och coach Christer Skog gick idag i mål för 10:e gången på 10 dagar med sluttiden: 09:08:22
Många har frågat sig varför de utsatts sig för det här. Det är för att Insamlingsstiftelsen Viggo Foundation, som jobbar för att barn med neuropsykiatriska funktionsvariationer ska få tillgång till idrott, är i stort behov av pengar. Tidigare år har Måns Möller och Christer Skog cyklat världen runt för att samla in medel, men i år har detta uteblivit på grund av covid-19. Istället kom Christer med en ny idé.
”Jag läste att Vasaloppet skulle hålla spåren öppna i hela tre veckor i år. Då tänkte jag att om vi lyckas göra tio Vasalopp i rad blir vi de första i världen att lyckas med denna bedrift. Vi har fått smak för att sätta världsrekord efter att vi 2017 lyckades ta oss in i Guinness Book of Records med vår cykling. Idén är helt vansinnig och jag tror om väderförhållandena blir bra har vi 50/50 chans att lyckas,” säger Christer Skog.
Målet med #världenslängstavasalopp är att skriva svensk idrottshistoria och samtidigt samla in pengar till de projekt som insamlingsstiftelsen Viggo Foundation idag driver. Några exempel på aktiviteter som stiftelsen anordnar är bland annat Viggo Crawlet, Viggoloppet, Viggoklassikern, Viggo Foundation Summer Camp och Viggo Foundation Winter Camp.
Idag kl. 16.50 gick Måns Möller och coach Skog imål, på sista etappen fick dom sällskap av Måns Möllers son Viggo som är anledningen till varför Måns startade insamlingsstiftelsen Viggo Foundation för sex år sedan.
Grattis hela gänget till Världsrekordet.
Vill du hjälpa Viggo Foundation och se till att barn med NPF ska kunna idrotta på lika villkor som alla andra. Hjälp oss att hjälpa, läs mer på Viggofoundation.se

Stöd oss
Vill du stödja oss och hjälpa oss att hjälpa barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar – NPF diagnoser – som autism, aspberger och ADHD till ett aktivare liv. Det finns flera sätt man kan stödja oss, ingen gåva är för liten.

Vi är en liten ideell stiftelse som är beroende av välgörare.

Foto Patrick Östberg

Följ Pamela Andersson Alselind som rapporterar direkt från spåret här.

Pamela Andersson Alselind är prisbelönt journalist, föreläsare och författare samt krönikör på ToppHälsa där hon ansvarar för ToppHälsas resor. Pamela är ambassadör för sin födelseort Hudiksvall och för Cancerfonden och föreläser i Sverige och utomlands med sin livshistoria baserad på boken Jag ska inte dö idag, i vilken hon berättar om att leva med cancer. Hon har blivit nominerad till Årets Krönikör, och belönats med Årets Kurage och Årets Hälsohjälte.
Läs mer

Hennes senaste bok, Din hälsa sitter i munnen, utkom i januari 2020 och har sålts till flera länder. Pamela har suttit i Sportpanelen i SVT i 13 år, och lett Idrottsgalan på SVT:s webb två gånger. Hon älskar sport och har flera gånger hjälpt Viggofoundation att rapportera från Måns Möller och Christer Skogs resor och äventyr. Nu följer hon varje dag #världenslängstavasalopp där hon hjälper till att rapportera från spåret och bakom kulisserna. Det tackar vi hemskt mycket för!

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Invalid Feed ID.

23 februari Hemresan

Bilresan hem sponsras av :
Niklas Andersson 😃

KAFFE STOPP: Adam och Inez Puga Kvist

22 februari dag 10, start: ca 08:00

HUVUDSPONSOR:
Rawcomedyclub.se

DAGENS SPONSOR Vasaloppsutmaningarna: Pepp kommer från hela Familjen Lee!
Banans högsta punkt, Lundbäcksbacken och Värsta utförsbacken

LUNCHEN: ROA STOCKHOLM AB

SOPP STOPPET: Lindström Partners Advokatbyrå

SLUT SPURTEN: Vacchi med Vänner

DIGITALA VASALOPPSKRANSEN: Bällstaudde Fastigheter, Familjerna Odell Balkeståhl och Olofsson

BASTUN: INVIT MANAGEMENT AB

AFTER SKI

Renée Björkma, Louise Strömberg, Johnny Ahlqvist, Bitte Hammargren, Karin, Britt-Marie Säfströmer, Fredrik Johansson, Mårten Rönström, Timmy Jansson, Joakim Piela, Bosse Engqvist, Fredrik Erixon, Andrea Bonnier Björklund, Joachim Falk, Vacchi med vänner, Emma Wikholm, Åse Wewel, Anders Rudolfs, Christina Nilsson, Åsa och Mats Liedholm, Inga-Lill Jenneteg, Petter, Lotta och Emma, Elisabeth Lundqvist, Svenne, Maria o Lisa, Carina Spännare Källberg, Elisabeth Lund, Anna Havby, Eva Andresen Wickman, Lars Göran Andersson, Ralf Hellström, Bernt Gustafsson, Nina Ewerlöf, Eva Dunmurray, Johan Lundberg, Per Lindholm, Sandra Lawler, Monica Pyhäjärvi, Mats Åkerstrand, Kenneth Karlsson, Kenneth Lindström, Beo & Cia Henrysson, Helen Eriksson, Majblomman i Mora, Majt Eriksson

SLUTTID DAG 10 – 9.08

21 februari dag 9, start: ca 08:00

HUVUDSPONSOR:
Rawcomedyclub.se

DAGENS SPONSOR Vasaloppsutmaningarna:

Massa pepp och kärlek från oss! Tradeflow –  Fredrik & Vilma @peacerichdeer och @vilmaherlinhjorth

Banans högsta punkt, Lundbäcksbacken och Värsta utförsbacken

Väckarklockan: Vacchi med Vänner

Extra peppen: Stiftelsen Dormsjöskolan och AB Dormsjöskolan

Slutspurtssöndag: Tight&Fast

SLUTTID DAG 9 – 8.48

20 februari dag 8, start: ca 08:00

HUVUDSPONSOR:
ThorenGruppen

DAGENS SPONSOR Vasaloppsutmaningarna: Anpassarna.se
Banans högsta punkt, Lundbäcksbacken och Värsta utförsbacken
VÄCKAR KLOCKAN: Familjen Ask Götene

Lördags Peppen: AddinIT AB

SLUTTID DAG 8 – 8.31

19 februari dag 7, start: ca 08:00

HUVUDSPONSOR:
Hasse Brontén

DAGENS SPONSOR Vasaloppsutmaningarna:

”Heja Mosse! Du är världens snällaste och dina goda gärningar är enastående. Stressa rätt, orka mer – njut av livet! När du än behöver hjälper vi på HealthWatch.se dig med stresshantering och hälsopromotion. Värmande och kärleksfulla kramar från dina bästa vänner Dan, Karin och Jens.”
Banans högsta punkt, Lundbäcksbacken och Värsta utförsbacken

TACO FREDAG – EXTRA HELGPEPPEN

Franka Bostad frankabostad.se

SLUTTID DAG 7 – 9.04

18 februari dag 6, start: ca 08:00

HUVUDSPONSOR:
Ramudden

DAGENS SPONSOR Vasaloppsutmaningarna: Essinge P05/ Tränare Petri Miettinen
Banans högsta punkt, Lundbäcksbacken och Värsta utförsbacken

SLUTTID DAG 6 – 8.35

17 februari dag 5, start: ca 08:00

HUVUDSPONSOR:
Qlean Scandinavia AB (#qleanscandinaviaab)

Halvvägs till världsrekord: Hässelbygänget

SLUTTID DAG 5 – 8.23

16 februari dag 4, start: ca 08:00

HUVUDSPONSOR:
Husbilslandet.com

DAGENS SPONSOR Vasaloppsutmaningarna: Blomsterlandet
Banans högsta punkt, Lundbäcksbacken och Värsta utförsbacken

SLUTTID DAG 4 – 8.37

15 februari dag 3, start: ca 08:00

HUVUDSPONSOR:
Ozznujen.se

DAGENS SPONSOR Vasaloppsutmaningarna: ALKAB.SE
Banans högsta punkt, Lundbäcksbacken och Värsta utförsbacken

SLUTTID DAG 3 – 8.34

14 februari dag 2, start: ca 08:00

HUVUDSPONSOR:
Norrabrunncomedy.se

DAGENS SPONSOR Vasaloppsutmaningarna: Kungamamman
Banans högsta punkt, Lundbäcksbacken och Värsta utförsbacken

SLUTTID DAG 2 – 8.30

13 februari dag 1 Start: ca 08:00

HUVUDSPONSOR:
Magnus & Saila Holmberg

DAGENS SPONSOR Vasaloppsutmaningarna: Daniel Öhrstig & Emelie Öhrstig
Banans högsta punkt, Lundbäcksbacken och Värsta utförsbacken

SLUTTID DAG 1 – 8.42

HUVUDSPONSOR

SAMARBETSPARTNERS

©2021 VIGGO FOUNDATION